Muziek Studio
Ben jij rapper, zanger, singer/songwriter of zit je in een band?

Kom dan langs bij onze professionele opnamestudio.
In de studio kan je

-          je eigen album opnemen

-          samen met je bands live opnames maken

-          deelnemen aan workshops, zoals beat creating

-          je eigen project waarmaken

Diverse projecten

Onlangs is in JC de Madser het project Living Colours afgesloten. 22 jongeren hebben samen een mixtape met zestien vette tracks uitgebracht. Zij hebben vanaf het schrijven van de teksten tot en met de beats alles zelf gedaan. De eerste cd werd door Wethouder Luuk van Geffen van o.a. Onderwijs en Jeugdbeleid aan een van de deelnemers van Living Colours overhandigd. Momenteel zijn ze, samen met JC de Madser, bezig om drie clips op te nemen.

Professionele opnamestudio

In de studio staat de meest geavanceerde apparatuur van dit moment en is er altijd een professionele producer aanwezig die je kan begeleiden. Één van deze producers is Joost Jellema. Joost heeft onder andere gewerkt met Arnhemsgewijs en leidt bovendien vrijwilligers en bezoekers op tot producers.

Techniek


Live Music heeft hier een Tascam DM-4800 geplaatst die samen met Cubase het hart vormt voor alle opnames. Een multikabel en een videoverbinding met de bekende oefenruimte geeft de mogelijkheid bands op te nemen. In een aparte cabine in de studio kan zang of rap worden opgenomen.

De akoestiek in de studio is door Live Music en akoestisch specialist Paul van Zeeland aangepast, waardoor met de afluistering van de Eggs van SE-Electronics een goede en zuivere weergave is ontstaan. Er is extra aandacht voor  het opnemen van zang door de toepassing van de nieuwe Forte geluidskaart van Focusrite, met een fantastische AD-DA converesie en de SE-Electronics Gemini microfoon die door een Avalon 737 pre-amp naar de Forte gaat.

Beschikbaarheid

Onze studio is op afspraak beschikbaar van maandag t/m zondag.

Wil je meer weten over de beschikbaarheid, technische mogelijkheden en het gebruik van de studio?
Neem dan contact op met Clifton Mormon: clifton@rijnstad.nl